Infraroodverwarming werkt op basis van lange golf infrarood (FIR=far infrared), die de vaste materie opwarmt en die op haar beurt de lucht opwarmt. De warmte is aangenaam en gelijkmatig verdeeld in de ruimte.

Infraroodverwarming werkt op dezelfde manier zoals de zon haar warmte afstraalt.

 

Traditionele lucht-verwarming Infrarood stralingswarmte

 

Bij infraroodverwarming vindt er geen luchtcirculatie plaats zoals bij een traditioneel verwarmingssysteem. Hierdoor creëert men gezondere luchtcondities, goed voor mensen met een allergie (door o.a. huisstofmijten).

 

De panelen worden geleverd met een ISTC “Intelligent Saving Temperature Controller”, deze is uitgerust met een uniek & continu stroomverbruiks-algoritme. De ISTC en de paneel-elektronica communiceren in 2 richtingen. Hierbij wordt enerzijds de temperatuur gemeten en in vergelijking gebracht met de gewenste temperatuur. Met de informatie van beide gegevens berekent de automatische regelaar het meeste optimale vermogen waarmee het paneel moet verwarmen en dit op een continue wijze.

 

Eén ISTC kan “indien gewenst” meerdere panelen besturen. Wanneer eenmaal de gewenste temperatuur wordt bereikt, dan behoudt het verwarmingssysteem deze temperatuur tot op een tiende van een graad stabiel. Hierdoor vermijd men pieken en dalen bij het opwarmen en afkoelen. Dit heeft op het energieverbruik een bijzonder gunstige invloed.

 

Installatie infrarood paneel Installatie infrarood paneel
Horizontaal in hoek van 45° bevestigd met ALU hoeksteunen Vertikaal in hoek van 45° bevestigd met ALU hoeksteunen
Installatie infrarood paneel Installatie infrarood paneel
Tegen de wand Tegen het plafond: optimaal

 

De infrarood verwarmingspanelen worden tegen de wand of het plafond gemonteerd d.m.v. schroeven en beugels. Deze worden meegeleverd met het toestel. Men kan ook gebruik maken van 45° hoeksteunen of een regelbare voetstaander die een verstelbare hoek van 90° kan bieden.

 

Door de stroomkabel eenvoudigweg in een standaard stopcontact te plaatsen is U slimme, moderne en revolutionaire verwarmingssysteem klaar voor gebruik.

 

Bekijk de FAQ’s voor nog meer informatie over onze infrarood verwarmingspanelen.